Villa Spinosa er en klassisk vin, hvor Enrico sørger for at holde det gamle håndværk i hævt. Her produceres nogle rigtig lækre vine, til enhver lejlighed. Hvis man er i området er Villa Spinosa helt sikkert et besøg værd.
Fra Villa Spinosas egen hjemmeside: Mod slutningen af 1700'erne startede ingeniør Giacomo Guglielmi opførelsen af gårdene i Jago, der omgiver ejendommens center, som sandsynligvis stammer fra begyndelsen af 1700'erne. Efter gårdene begyndte opførelsen af selve Villaen og den italienske have. Den italienske have eksisterer stadig i dag og giver en perfekt indramning til den storslåede villa. Gården, der ligger bag villaen, er perfekte eksempler på landskabsbygning i Valpolicella, og blev bygget ved hjælp af lokal tuff sten. I det 18. århundrede blev vinmarkerne i Valpolicella forvaltet gennem skæring af dyrkningsområder. På det tidspunkt var druer kun en af de mange afgrøder, der blev dyrket på gårdene i området, der også producerede frugt og markafgrøder samt opdræt af husdyr. I anden halvdel af 1900'erne erstattede freehold-aftalerne de dele, der blev dyrket, og vinproduktionen blev stadig vigtigere, indtil den blev den dominerende vare og symbol for Valpolicella. Da vinkrisen i 1980'erne var overstået, blev Valpolicella og dens vine, især Amarone, synonymt med hele verden med kvalitetsvin. I den periode producerede mange små og mellemstore bedrifter, der indtil da producerede druer til at sælge til vinproducerende virksomheder, begyndte at producere deres egne kvalitetsvine og bygge sig selv et ry for sådanne. Villa Spinosa var en af de vingårde, der blev oprettet i den periode. Væsentlig omstrukturering af bondehuse og vinmarker gjorde det til en højkvalitets drueavl og vinproducent. Ved at omdanne de udhus, der oprindeligt blev bygget til landbrugsaktiviteter som stalde, majsforretninger, kyllingløb og huse til kvæg og udstyr, har den omdannet sine historiske udhus til rum, der huser de forskellige produktionsfaser af Valpolicella-vine. Disse omfatter områder til tørring af druerne til Amarone og Recioto, til rum til opbevaring af tønder af modne vine. Renoveringen af boligkvartererne, der oprindeligt blev beboet af landbrugsarbejdere, betyder, at Villa Spinosa i dag kan tilbyde indkvartering med selvforplejning til dem, der søger eno-turismeoplevelsen. Vineyard ekspansion fortsætter også med arbejde på grundlaget for marker, der gør det muligt at plante nye og effektive vinmarker. Denne lange og hårde omstilling fra gård til prestigefyldte vinproducent har givet Villa Spinosa mulighed for at blive en moderne og effektiv vingård i Valpolicella Classica-regionen, der er anerkendt for sin høje kvalitet af vinproduktionen. |