Crémant Extra Brut

Betegnelsen "Cremant d'Alsace" blev introduceret i 1976. Den samme traditionelle metode anvendes som i Champagne: sekundær gæring i flasken induceret ved tilsætning af en blanding af sukker, vin og gær (likør de tirage), gåte; disgorgement og tilføjelse af en dosering (likør d’expédition) for at styrke det endelige sødme niveau. Denne Crémant er delikat og lys med små bobler, en elegant frugtagtig buket, velafbalanceret smag og god intensitet.

Produktionsområde

Dyrket i organisk og biodynamisk landbrug - Marmisk lerjord på muschelkalk - vinstokkers alder: 25 år Plantetæthed: 5 500 bestande / ha - Solpleje: pløjning og kontrolleret naturlig græsning - Udbytte ca. 65 hl / ha

Druer

Pinot Auxerrois 55%
Chardonnay 20%
Pinot Noir 10%
Riesling 10%
Pinot Gris 5%. 

Servicetemperatur

5°C

Kombinationer

Aperitif eller dessert.

Gemmes

2 til 4 år.

CREMANT Brut Rosé

Betegnelsen "Cremant d'Alsace" blev introduceret i 1976. Den samme traditionelle metode anvendes som i Champagne: sekundær gæring på flaske, modning på lader, disgorging og tilføjelse af en "likør d'expédition". Denne Crémant Extra Brut modnes mindst 30 måneder på lister før disgorging. Denne vin er eksklusivt fremstillet af Pinot noir-druer og har en dyb roséfarve. Næsen er et udtryk for vilde frugter, jordbær og griotte-kirsebær. På ganen finder du igen disse røde frugtsedler. Strukturen er frisk, men også silkeagtig.

Produktionsområde

Dyrket i biodynamisk landbrug - Marly-ler på muschelkalk jord og alluvia i Hunawihr og Ribeauvillé Vine vinstokke: 25 år - Plantetæthed: 5 500 bestande / ha
Solpleje: pløjning og kontrolleret naturlig græsning - Udbytte: 60 hl / ha

Druer

Pinot Noir 100% 

Servicetemperatur

5°C

Kombinationer

Aperitif eller dessert.

Gemmes

2 til 4 år.